Remus Burciu
PORTALUL INSTANTELOR DE JUDECATA
SCPA Moloman, Lazăr și Asociații
Aron, Racoviceanu & Asociatii
Gabriel Stoian
Fenechiu, Savu & Asociatii
Lovin si Asociatii
ROBERT BUCUR

Informare - Baroul Ilfov

Baroul ilfov
Informare - Baroul Ilfov

Important: Avand in vedere ca Baroul Ilfov functioneaza la adresa din Calea Mosilor, nr. 88 si numarul de locuri disponibile este limitat, va rugam sa solicitati inscrierea din momentul in care primiti anuntul referitor la organizarea cursului.

 

1.Membrii Baroului Ilfov care doresc sa participe la aceste cursuri sunt rugati sa aplice trimitand prin e-mail sau prin fax (la adresele Baroului), cu cel putin 5 zile inainte, o cerere (netipizata) in cuprinsul careia sa indice:

                                           1-Numele si prenumele solicitantului;
                                           2-Cursul la care doreste sa participe.

Participarea este gratuita iar locatiile vor fi anuntate dupa centralizarea optiunilor membrilor BIF

 

Nota Informativa:

a) cursul de pregatire profesionala “Aplicarea legii civile in timp” va fi sustinut de prodecanul Baroului Ilfov
 dl. av. Paidiu Hubert Alin si de dl. lector universitar av. Ene Daniel

b) cursul din data de 05.04.2013, “Scurte consideratii privind savarsirea infractiunii de trafic de influenta de catre avocati” va fi sustinut de dl. profesor Marcoci Petrica Mihail

 

1    1 aprilie               Aplicarea in timp a Codului Civil
2    5 aprilie               Scurte consideratii privind savarsirea infractiunii de inselaciune de catre avocati
3    26 aprilie             Participantii la procesul civil (judecator, parti, alte persoane care pot lua parte la judecata)
4    10 mai                Investigatorul sub acoperire
5    24 mai                Sesizarea instantei de judecata (cererea de chemare in judecata, intampinarea, cererea reconventionala)
6    7 iunie                Exercitarea fara drept a unei profesii
7    28 iunie              Ocrotirea persoanei fizice (tutela, curatela)
8    6 septembrie      Interceptarile si inregistrarile audio sau video
9    27 septembrie    Cai de atac: apelul
10    1 noiembrie      Dreptul de proprietate privata. Dreptul de proprietate publica
11    8 noiembrie      Scurte consideratii privind savarsirea infractiunii de trafic de influenta de catre avocati
12    15 noiembrie    Asistenta juridica si reprezentarea invinuitului sau inculpatului

Important: Avand in vedere ca Baroul Ilfov functioneaza provizoriu in Calea Mosilor, nr. 88 si numarul de locuri disponibile este limitat, va rugam sa solicitati inscrierea din momentul in care primiti anuntul referitor la organizarea cursului.


2. Inştiinţarea primită din partea Universităţii din Cambridge referitoare la cursurile Şcolii de vară asupra procedurilor judiciare engleze, care se vor desfăşura în perioada 8 iulie – 2 august 2013.
Cursurile se vor concentra asupra aspectelor din sistemul legal şi judiciar englez şi sunt dedicate studenţilor în drept şi juriştilor din ţări ale căror sisteme nu se bazează pe Common Law-ul englez.
Detalii asupra acestor cursuri sunt accesibile prin accesarea site-ului www.ice.cam.ac.uk/elm
Detalii Oferta <<AICI>>

_______________________________________________________________
3. COMUNICAT

Între Baroul Ilfov și Wolters Kluver Romania s- a încheiat primul protocol de colaborare din România între un furnizor de soluţii informatice juridice și o structură profesională a avocaților.

Colaborarea se concretizeză în două direcții:

1. oferirea unor promoţii speciale referitoare la soluţiile de informare legislativă şi juridică furnizate de Wolters Kluver și

2. participarea activă la derularea programelor de pregătire profesională continuă a avocaților membri ai Baroului Ilfov.

Promoţiile speciale sunt adresate în exclusivitate avocaților membri ai Baroului Ilfov urmand a se derula cu începere de la mijlocul lunii octombrie a acestui an si au in vedere oferirea unor discounturi substantiale pentru accesul la softul ”i.Drept” cuprinzand: legislatie națională cu actualizare zilnica, inserarea evolutiei textului de lege in timp, afisarea formei normei legale la orice data de la aparitie la zi, legislație europeană, practică judiciară, jurisprudență prelucrată, reviste juridice, norme de aplicare inserate direct in text.

Programele de pregătire profesională continuă vor fi făcute publice după definitivarea întregii structuri și obținerea avizelor necesare.

Eforturile celor doi parteneri au plecat de la necesitatea unei bune informări a avocaților cu privire la modificările legislative românești și europene, de la nevoia de cunoaștere a evoluției practicii judiciare, a discuțiilor cu caracter juridic din literatura de specialitate, prin furnizarea de soluţii de informare la prețuri accesibile, speciale, pentru membrii Baroului Ilfov.

Socotim că eforturile noastre pot avea ca efect o îmbunătărire a calității actului de justiție și o mai bună instruire a avocaților.


Detaliile se regasesc  <<Aici>>.

Cristina Nan
Simona Habără
Mihai Rapcea
Baroul Ilfov
Radulescu si Asociatii
Alin Paidiu
Adriana Manoli