Aron, Racoviceanu & Asociatii
Fenechiu, Savu & Asociatii
Remus Burciu
ROBERT BUCUR
SCPA Moloman, Lazăr și Asociații
PORTALUL INSTANTELOR DE JUDECATA
Gabriel Stoian
Lovin si Asociatii

Tribunalul Bucuresti a amanat pentru 26 septembrie pronuntarea in dosarul lui Dan Voiculescu privind

Tribunalul Bucuresti a amanat pentru 26 septembrie pronuntarea in dosarul lui Dan Voiculescu privindTribunalul Bucuresti a amanat pentru 26 septembrie pronuntarea in dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

La ultimul termen, procurorul de sedinta a cerut instantei Tribunalului Bucuresti condamnarea la o pedeapsa cu executare pentru spalare de bani in cazul liderului conservator Dan Voiculescu, in dosarul privind privatizarea ICA, aminteste Agerpres. Procurorul a pus in vedere instantei ca pentru infractiunea de folosire a calitatii de presedinte de partid in vederea obtinerii de foloase necuvenite a intervenit prescriptia, in timp ce pentru infractiunea de spalare de bani acest termen nu s-a indeplinit si a cerut condamnarea cu executare plus retinerea sumelor de bani obtinute din savarsirea infractiunilor.

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC 'Bioprod' SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

In acest dosar a mai fost trimis in judecata fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucuresti (firma din grupul Grivco) Jean-Catalin Sandu, pentru complicitate la infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.


Preluare: hotnews.ro

Radulescu si Asociatii
Alin Paidiu
Adriana Manoli
Cristina Nan
Simona Habără
Baroul Ilfov
Mihai Rapcea